Meer dan 63.000 rijksmonumenten


School met den Bijbel, toegangshek in Bedum

Overig

Schoolstraat 12
9781JN Bedum
Groningen

Bouwjaar: 1920-'21 1921 1920-'21


Beschrijving van School met den Bijbel, toegangshek

Omschrijving TOEGANGSHEK bij school bestaande uit twee in roodbruine baksteen opgetrokken hoofdpijlers met daartussenin twee beweegbare ijzeren hekken. De hoofdpijlers worden afdekt door een dekplaat opgebouwd uit rollagen van verschillende hoogte en aangesmeerd met cement. Bovenin de beweegbare hekken staat te lezen: "School met den Bijbel". De spijlen en regels van het hek zijn nieuw (oorspronkelijk zat er gaas tussen). Een replica van het hek staat voor de zij-ingang. Waardering Toegangshek van algemeen belang - vanwege de karakteristieke vormgeving met tekst in de stijl van de twintiger jaren - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele relatie met de school - vanwege de markante ligging op een hoek (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510661
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van School met den Bijbel, toegangshek in Bedum

School met den Bijbel (De Regenboog)

Schoolstraat 12
Bedum
Omschrijving Het op een vlindervormige plattegrond opgetrokken SCHOOLGEBOUW van twee bouwlagen hoog, is gebouwd in een bruine bezande bakst..

Gemeentehuis

Schoolstraat 1
Bedum
Inleiding GEMEENTEHUIS in 1927 ontworpen door gemeentearchitect G. Koolhof. Het in een aan het Rationalisme verwante stijl opgetrokken pand..

Rentenierswoning met aangebouwd achterhuis en schuur

Grotestraat 3
Bedum
Inleiding RENTENIERSWONING met aangebouwd ACHTERHUIS en SCHUUR in 1894 gebouwd in opdracht van landbouwer K. Haverkamp. Het pand is opgetro..

Gemeentehuis 2 't Gemeentehuis (hotel-café-restaurant)

Grotestraat 2
Bedum
Inleiding HOTEL-CAFE-RESTAURANT 't Gemeentehuis, gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw in een stijl met eclectische en ambachtelijk-t..

Hervormde kerk en toren (Walfriduskerk)

Plantsoen 2
Bedum
N.H. KERK en TOREN op groot kerkhof. Grote driebeukige kerk door uitbreiding in de gotische periode ontstaan uit een tufstenen kruiskerk, w..

Kaart & Routeplanner

Route naar School met den Bijbel, toegangshek in Bedum

Foto's (1)