Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee grenspalen nr848 in Enschede

Overig

Gronausestraat ongenum. (bij)
7500AA Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Twee grenspalen nr848

Inleiding Twee GRENSPALEN NR. "848" aan weerszijden van een eenvoudig spijlenhek over het riviertje de Glane op de rijksgrens tussen Nederland en Duitsland in het dorp Glanerbrug. Het hek is voor de bescherming van ondergeschikt belang maar vormt wel de verbinding tussen de beide grenspalen. Omschrijving Twee vierzijdige taps toelopende palen van Bentheimer steen met piramide-vormige beƫindiging en de inscriptie "848". Waardering Twee grenspalen van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de functie als markering van de rijksgrens tussen Nederland en Duitsland - de beeldbepalende situering van de palen langs de doorgaande weg naar Duitsland in het grensdorp Glanerbrug (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510608
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee grenspalen nr848 in Enschede

gronausestraat

gronausestraat 1317
enschede
Benzinestation met woning, pompeiland en reclamezuil.

Klooster Dolphia

Gronausestraat 710
Enschede
Inleiding Voormalig KLOOSTER van de Paters Capucijnen, "Dolphia", in een aan de Delftse School verwante traditionalistische bouwstijl uit 1..

Terrein waarin een grafheuvel

-
Losser
Terrein waarin een grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. (gedeeltelijke bescherming, voor zover betreft de daarin gelegen grafh..

Fraaie schuur

Glanestraat 7
Overdinkel (Gemeente Losser)
Fraaie schuur; gave vakwerkwanden opgetrokken op fundament van Bentheimersteen; gedateerd 1778. Ten dele gepleisterde schuur, gedeeltelijk o..

Tuinkoepel "De Boonekamp"

Bonekampweg 125
Enschede
Inleiding KOEPEL "De Boonekamp", genoemd naar erve De Bonenkamp, is in 1919 gebouwd in opdracht van Herman van Heek. Oorspronkelijk hoorde ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee grenspalen nr848 in Enschede

Foto's (1)