Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Van Heekpark/Van Lochembleekpark in Enschede

Overig

Minister De Savornin Lohmanlaan 15
7522AP Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Van Heekpark/Van Lochembleekpark

Omschrijving Granieten GEDENKNAALD samengesteld uit acht taps toelopende blokken op een rechte sokkel. De sokkel is aan drie zijden voorzien van reliƫfs. Aan twee zijden mensen met attributen van de arbeid, aan de derde twee elkaar groetende mannen. Op de vierde zijde, boven het wapen van Nederland, de inscriptie: "1837 1915", "aan Gerrit Jan van Heek den schenker van dit park uit dankbaarheid gewijd door de ingezetenen van Enschede april 1922". Waardering Gedenknaald van cultuur-, architectuurhistorische en stedebouwkundige belang vanwege: - de herinnering aan de stichter van het G.J. van Heekpark - de vormgeving in Nieuwe Kunst stijl - de ruimtelijke relatie van de naald met de andere elementen in en de aanleg van het park (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510592
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Van Heekpark/Van Lochembleekpark in Enschede

Van Heekpark/Van Lochemsbleekpark

Minister De Savornin Lohmanlaan 15
Enschede
Inleiding Het PARK is landschappelijk aangelegd met open weiden, solitairen, boomgroepen, bosgedeelten, sportvelden en verschillende gebouw..

De Wigwam

Boddenkampsingel 40
Enschede
Inleiding Het HERENHUIS de Wigwam in Um 1800-stijl is in 1928 gebouwd naar een ontwerp van de architect Karel Muller voor H. van Heek. Het ..

Villa Schuttersveld: Dienstwoningen

Hengelosestraat 107
Enschede
Omschrijving BLOK VAN TWEE DIENSTWONINGEN EN BIJBEHOREND HEKWERK. Huis op vierkante grondslag op vooruitspringende plint onder een met rode..

Villa Schuttersveld

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HOOFDGEBOUW (huis Schuttersveld). Onderkelderd blokvormig wit gepleisterd hoofdgebouw in empirestijl met aan de achterzijde ee..

Villa Schuttersveld: Hek

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HEKWERK. Tussen de Hengelosestraat en het park rondom het huis Schuttersveld staat een afscheiding in de vorm van een laat 19d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)