Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Stroot: boerderij van het hallehuistype met tweekapsschuur onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak in Enschede

Boerderij

Strootsweg 407
7547RW Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1917


Beschrijving van Het Stroot: boerderij van het hallehuistype met tweekapsschuur onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak

Omschrijving BOERDERIJ van het hallehuistype met tweekapsschuur (1917) onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak. Het woonhuisgedeelte is naar het zuiden georinteerd, de achtergevel grenst aan het erf voor het koetshuis. Alle topgevels hebben een beschoten top. Voorgevel (Z) met twee zesruits schuifvensters, een opgeklampte deur onder gedeeld bovenlicht en aan weerszijden daarvan twee kleine rechtgesloten vensters. In de westgevel een tweede ingang met deur tussen vensters met roedenverdeling. De in lichtbruine baksteen gemetselde rondbogen boven de stalvensters in de zijgevels van het bedrijfsgedeelte en de segmentbogen boven de baanders in de achtergevel (N) zijn versierd met witte aanzet- en sluitstenen. De recente aanbouw tegen de voorgevel van de schuur valt buiten de bescherming. Waardering Boerderij van het hallehuistype met tweekapsschuur van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de oorspronkelijke functie van boerderij op de buitenplaats - de redelijke mate van uitwendige gaafheid - de hoge ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510587
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Stroot: boerderij van het hallehuistype met tweekapsschuur onder met rode hollandse pannen gedekt zadeldak in Enschede

Het Stroot: koetshuis

Strootsweg 407
Enschede
Omschrijving KOETSHUIS met inpandige KOETSIERSWONING (ca. 1917) van één bouwlaag op rechthoekige langwerpige plattegrond onder oversteken..

Het Stroot: schuur

Strootsweg 407
Enschede
Omschrijving Eenvoudige houten SCHUUR (voor 1850) met wanden van vertikale geteerde planken onder een met rode Hollandse pannen gedekt zade..

Landgoed "Het Stroot": Zandstenen poort van het verdwenen huis hengelo

Strootsweg 401
Enschede
Zandstenen poort van het verdwenen huis Hengelo. Gebeeldhouwd fries met jachttaferelen. XVIIa.

Het Stroot: landhuis

Strootsweg 401
Enschede
Omschrijving Monumentaal LANDHUIS (1865- 1930) van twee bouwlagen op een samengestelde plattegrond onder een afgeknot schilddak met leien i..

Het Stroot: speelhuisje

Strootsweg 401
Enschede
Omschrijving SPEELHUISJE (rond 1920) met wanden van bruin geschilderde rabbatdelen en een veranda onder sterk overstekend met dakleer gedek..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)