Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stokhorst: tuinmans/chauffeurswoning in Enschede

Kasteel Buitenplaats

Oldenzaalsestraat 510
7524AE Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1912-1916

(1 recensie)

Beschrijving van Stokhorst: tuinmans/chauffeurswoning

Omschrijving TUINMANS/CHAUFFEURSWONING opgetrokken vanaf een vierkante plattegrond over één bouwlaag onder rieten tentdak. Het gebouw staat op een trasraam, de gevels zijn verder gepleisterd. Rondom loopt een gegolfde daklijst. In de dakschilden dakkapellen. De entree bevindt zich in de zuidgevel in een overhoekse portiek, waarvan de dakpunt op een houten kolom steunt. In de noordgevel een erker onder lessenaardak. De meerruits vensters zijn behangen met luiken. Waardering Tuinmans-/chauffeurswoning van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de kwaliteit van het ontwerp - de ruimtelijke, functionele en stilistische samenhang met het landhuis en de deels landschappelijke, deels architectonische tuinaanleg - de beeldbepalende ligging aan de Oldenzaalsestraat (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510575
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen (1)

Stokhorst: tuinmans/chauffeurswoning
1
Recensie door: ()
naar mijn mening is het pand gesloopt, na jaren in vervallen staat te hebben verkeerd na een brand
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stokhorst: tuinmans/chauffeurswoning in Enschede

Stokhorst: tuin

Oldenzaalsestraat 510
Enschede
Inleiding In een oud cultuurlandschap met twee erven, met diverse paden, door bomen omzoomde weilanden, bosranden en (aan de hoger gelegen ..

Welna

Oldenzaalsestraat 455
Enschede
Inleiding Het LANDHUIS "Welna" is in 1906 gebouwd in opdracht van de fabrikant B.W. ter Kuile naar een ontwerp van de architect Karel Mull..

Stokhorst: landhuis

Oldenzaalsestraat 500
Enschede
Omschrijving LANDHUIS opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond over twee bouwlagen onder een samengestelde kap met leien in Maasdekk..

School met de Bijbel

Elshofplein 7
Enschede
Inleiding Op initiatief van de vereniging De school met de bijbel werd in 1931 de "vierde SCHOOL met den bijbel" gebouwd aan het Elshofplei..

Roosker

Lossersestraat 170
Enschede
"De Roosker". Boerderij onder zadeldak met houten topschilden; vakwerkschuur. Bovenkamer met zadeldak tussen bakstenen puntgevels, vensters ..

Kaart & Routeplanner