Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Mans: schuur in Enschede

Boerderij

Beckumerstraat 51
7548BD Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van De Mans: schuur

Omschrijving De SCHUUR is boven een zandstenen plint opgetrokken in bruine baksteen onder een zadeldak met zwarte muldenpannen. In de voorgevel (O), die aan het erf achter de boerderij grenst, twee baanders onder korfbogen met witte sierstenen tussen getoogde stalvensters onder segmentbogen met bossage op de witte sierstenen. Aan weerszijden van en boven het hooiluik in de geveltop drie roosvensters met witte sierstenen. In de zijgevels van de schuur staldeuren en kleine getoogde stalvensters met roedenverdeling. De achtergevel (W) heeft een beschoten geveltop en een centrale baander onder segmentboog met witte sierstenen tussen stalvensters met roedenverdeling onder rond- en segmentbogen. Waardering Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de hoge mate van uitwendige gaafheid - de ensemblewaarde als onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510571
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Mans: schuur in Enschede

De Mans: veeschuurtje

Beckumerstraat 51
Enschede
Omschrijving Klein VEESCHUURTJE met een in roodbruine baksteen gemetseld gedeelte en een houten deel onder zadeldak met pannen. In de zijge..

De Mans: boerderij van het hallehuistype opgetrokken in bruine baksteen onder een met zwarte muldenpannen gedekt zadeldak dat boven het uitgebouwde wo ..

Beckumerstraat 51
Enschede
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE opgetrokken in bruine baksteen onder een met zwarte muldenpannen gedekt zadeldak dat boven het..

Fabrieksgebouw/Pakhuis stoomblekerij Van Heek & Co.

Boekelose Stoomblekerij 55
Enschede
Inleiding Het FABRIEKSGEBOUW/PAKHUIS vormde oorspronkelijk een onderdeel van stoomblekerij Van Heek & Co. Het is een van de weinige oorspro..

Boerderij van het dwarshuistype

Boekelerhofweg 75
Enschede
Inleiding BOERDERIJ VAN HET DWARSHUISTYPE die omstreeks 1943 in opdracht van de familie Van Heek van het landgoed "Het Stroot" is gebouwd. ..

Markepaal in het Ledeboerpark; scheiding tussen Twekkeler- en Esmarke

Markepaal
Enschede
Markepaal in het Ledeboerpark; inscriptie Tweklo en Esmarke.

Kaart & Routeplanner