Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zonnebeek: schaapskooi met duiventil in Enschede

Boerderij

Zonnebeekweg 110
7546RH Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1900-1910


Beschrijving van Zonnebeek: schaapskooi met duiventil

Omschrijving Gepotdekselde houten SCHAAPSKOOI met DUIVENTIL op rechthoekige plattegrond onder schilddak met wolfeinden, gedekt met Hollandse pannen. De schaapskooi staat op een gemetselde met cement aangestreken plint. Onder de geveltoppen en langs de dakrand verticaal beschot. In de noordgevel een rondboogvormige baander, in het verticale beschot in de geveltop een hooiluik met aan weerszijden acht duivenpoortjes. Waardering Schaapskooi met duiventil van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van buitenplaats Zonnebeek - de typologie - de functioneel ruimtelijke relatie met de andere gebouwen op de buitenplaats en de ligging in het landschap - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510566
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zonnebeek: schaapskooi met duiventil in Enschede

Zonnebeek

Zonnebeekweg 110
Enschede
Omschrijving LANDHUIS op rechthoekige grondslag met risalieten opgetrokken in witgepleisterde baksteen over twee bouwlagen onder schilddak ..

Zonnebeek: houten theehuisje op vierkante grondslag onder met tuile du nord pannen bedekt schilddak met klokkestoeltje onder tentdak en spits midden o ..

Zonnebeekweg 110
Enschede
Omschrijving Houten THEEHUISJE op vierkante grondslag onder met tuile du Nord pannen bedekt schilddak met klokkestoeltje onder tentdak en s..

Zonnebeek: ommuurde moestuin met tegen de muur aan gebouwde houten schuur

Zonnebeekweg 110
Enschede
Omschrijving Ommuurde MOESTUIN met tegen de muur aangebouwde houten SCHUUR. De gemetselde muur bestaat uit spaarvelden tussen pijlers. De ..

Zonnebeek: witgepleisterde garage op rechthoekige grondslag onder wolfsdak

Zonnebeekweg 110
Enschede
Omschrijving Witgepleisterde GARAGE op rechthoekige grondslag onder wolfdak. Midden en links in de oostgevel een dubbele opgeklampte garage..

Zonnebeek: houten kapschuur onder met hollandse pannen gedekt zadeldak

Zonnebeekweg 110
Enschede
Omschrijving Houten KAPSCHUUR onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak, waarvan het dakschild aan de open zijde kort is. Houten noklijst...

Kaart & Routeplanner