Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: schuur in Enschede

Boerderij

Lossersestraat 235
7525PE Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1931


Beschrijving van Boerderijcomplex: schuur

Omschrijving De SCHUUR is opgetrokken in roodbruine baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met Muldenpannen. De schuur staat op een hoge gepleisterde plint. In de westgevel een oudere getoogde baander onder een korfboog, aan weerszijden ijzeren rondboog stalvensters. Erboven een hooideur met rondboog, geflankeerd door ronde ijzeren stalvensters. Staldeuren onder segmentboog. Van alle strekken zijn aanzet- en sluitstenen geaccentueerd. In de oostgevel een oudere getoogde baander onder een korfboog, aan weerszijden ijzeren rondboog stalvensters, alledrie met gepleisterde aanzet- en sluitstenen. Erboven een rechtgesloten hooideur en een halfrond ijzeren venster met radiale roedenverdeling. Links een rechtgesloten staldeur in een gepleisterde lijst. In de zijgevels betonnen stalvensters met segmentboog. Waardering Schuur van algemeen cultuurhistorisch belang - vanwege de eenvoudige vormgeving - als functioneel-ruimtelijk onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510555
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: schuur in Enschede

Boerderijcomplex: boerderij

Lossersestraat 235
Enschede
Omschrijving Het woonhuisgedeelte van de BOERDERIJ is opgetrokken vanuit rechthoekige grondslag in roodbruine baksteen over één bouwlaag ..

Boerderijcomplex: stal

Lossersestraat 235
Enschede
Omschrijving De STAL voor kleinvee is opgetrokken in roodbruine baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met m..

Kuper

Lossersestraat 277
Enschede
"De Kuper". Kleine, betrekkelijk gave vakwerkboerderij in fraaie omgeving; overkragende houten topgevels. Forse, geheel met planken gedichte..

Roosker

Lossersestraat 170
Enschede
"De Roosker". Boerderij onder zadeldak met houten topschilden; vakwerkschuur. Bovenkamer met zadeldak tussen bakstenen puntgevels, vensters ..

Lonneker Molen

Lonneker Molenweg 81
Enschede
"De Lonneker molen". Korenmolen. Ronde bakstenen beltkorenmolen, rieten kap.

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderijcomplex: schuur in Enschede