Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijcomplex: stal in Enschede

Boerderij

Lossersestraat 235
7525PE Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1931


Beschrijving van Boerderijcomplex: stal

Omschrijving De STAL voor kleinvee is opgetrokken in roodbruine baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met muldenpannen. De stal staat op een hoge gepleisterde plint. In de symmetrische kopgevels verschillende opgeklampte staldeuren en getoogde ijzeren stalvensters. De zijgevels bevatten elk vier betonnen stalvensters onder segmentboog. Waardering Stalgebouw van algemeen cultuurhistorisch belang - vanwege de eenvoudige vormgeving - als functioneel-ruimtelijk onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510554
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijcomplex: stal in Enschede

Boerderijcomplex: boerderij

Lossersestraat 235
Enschede
Omschrijving Het woonhuisgedeelte van de BOERDERIJ is opgetrokken vanuit rechthoekige grondslag in roodbruine baksteen over één bouwlaag ..

Boerderijcomplex: schuur

Lossersestraat 235
Enschede
Omschrijving De SCHUUR is opgetrokken in roodbruine baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met Muldenpannen...

Kuper

Lossersestraat 277
Enschede
"De Kuper". Kleine, betrekkelijk gave vakwerkboerderij in fraaie omgeving; overkragende houten topgevels. Forse, geheel met planken gedichte..

Roosker

Lossersestraat 170
Enschede
"De Roosker". Boerderij onder zadeldak met houten topschilden; vakwerkschuur. Bovenkamer met zadeldak tussen bakstenen puntgevels, vensters ..

Lonneker Molen

Lonneker Molenweg 81
Enschede
"De Lonneker molen". Korenmolen. Ronde bakstenen beltkorenmolen, rieten kap.

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderijcomplex: stal in Enschede