Houten schuur op plint onder met oud hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren in Enschede

Lossersestraat 501
7525PE Enschede

Bouwjaar: 1890

Beschrijving van Houten schuur op plint onder met oud hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren

Omschrijving Houten SCHUUR op plint onder met oud Hollandse pannen gedekt zadeldak met windveren. In beide kopse gevels een dubbele opgeklampte staldeur geflankeerd door vierruits stalramen met afgeschuinde hoeken. Boven de staldeur een hooiluik met in de noordgevel aan weerszijden een twaalfruits draaivenster en in de zuidgevel rechts een liggend achtruits venster. In de zijgevels aan de oostzijde vier liggende achtruits vensters en aan de westzijde verschillende vensters en staldeuren. Waardering Schuur van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als onderdeel van het complex - door de functioneel ruimtelijke samenhang met de andere gebouwen op het landgoed - vanwege de nog herkenbare samenhang met de tuinaanleg van het landgoed Het Oldenzaalsveen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)