Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groenevecht: toegangshekken in Breukelen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 37
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Groenevecht: toegangshekken

TOEGANGSHEKKEN. Langs het Zandpad aan de linker en rechter zijde van het terrein staande twee identieke toegangshekken. Het linker hek vormt de hoofdtoegang, het rechter hek sluit de zogenaamde Veelaan af. Negentiende-eeuws hekwerk bestaande uit twee hardstenen pijlers waartussen een smeedijzeren spijlenhek en halfrondvormige zijstukken. Gesitueerd op een dam van halfronde bakstenen keermuren met duiker. Waardering TOEGANGSHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510534
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groenevecht: toegangshekken in Breukelen

Groenevecht: brug

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BRUG. Op de noord-zuidas van de aanleg een negentiende-eeuwse brug gedragen door keermuren en twee jukken van drie pijlers. De balustrade be..

Groenevecht: historische tuin- en parkaanleg

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Groenevecht. De hoofdstructuur van de historische aanleg wordt bepaald door he..

Groenevecht: hoofdgebouw

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
HOOFDGEBOUW (Groenevecht). Wit gepleisterd blokvormig hoofdgebouw op T-vormige grondslag gelegen op een geheel omgracht terrein. Het voorhui..

Groenevecht: tuinmanswoning

Zandpad 35
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
TUINMANSWONING. Aan de noordzijde van het terrein een bakstenen woning op T-vormige grondslag onder een met rode pannen gedekt mansardedak g..

Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. Vormt een geheel met Straatweg 200 en 2 ..

Straatweg 198
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. In de huidige vorm daterend u..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)