Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groenevecht: Toegangshekken in Breukelen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 37
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht


Beschrijving van Groenevecht: Toegangshekken

TOEGANGSHEKKEN. Langs het Zandpad aan de linker en rechter zijde van het terrein staande twee identieke toegangshekken. Het linker hek vormt de hoofdtoegang, het rechter hek sluit de zogenaamde Veelaan af. Negentiende-eeuws hekwerk bestaande uit twee hardstenen pijlers waartussen een smeedijzeren spijlenhek en halfrondvormige zijstukken. Gesitueerd op een dam van halfronde bakstenen keermuren met duiker. Waardering TOEGANGSHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510532
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groenevecht: Toegangshekken in Breukelen

Queekhoven: noordelijk bouwhuis

Zandpad 38
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
NOORDELIJK BOUWHUIS. Aan de noordzijde van het voorplein staand, in oorsprong vroeg-18de-eeuws bouwhuis waarvan de voorgevel op het zuiden..

Groenevecht: brug

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BRUG. Op de noord-zuidas van de aanleg een negentiende-eeuwse brug (gelijkvormig aan onderdeel nr.8, maar van een kleiner formaat) gedragen ..

Groenevecht: hoofdgebouw

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
HOOFDGEBOUW (Groenevecht). Wit gepleisterd blokvormig hoofdgebouw op T-vormige grondslag gelegen op een geheel omgracht terrein. Het voorhui..

Queekhoven: sokkel met zonnewijzer

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
SOKKEL MET ZONNEWIJZER. Laat-18de-eeuwse sokkel in Bentheimer zandsteen op bijna ronde grondslag in Lodewijk XV-stijl, staande op het half..

Queekhoven

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
HOOFDGEBOUW (huis Queekhoven). Het blokvormige buitenhuis Queekhoven is een witgepleisterd gebouw in neo-classicistische stijl op vierkant..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groenevecht: Toegangshekken in Breukelen

Foto's (1)