Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groenevecht: tuinmanswoning in Breukelen

Woonhuis

Zandpad 35
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Groenevecht: tuinmanswoning

TUINMANSWONING. Aan de noordzijde van het terrein een bakstenen woning op T-vormige grondslag onder een met rode pannen gedekt mansardedak gebouwd in 1937. In de lange wit gepleisterde voorgevel aan het Zandpad twee meerruitsvensters waarboven een drielichts dakkapel. Toegangsdeur in de zijgevel. Rechthoekige houten schuur achter de woning. Waardering TUINMANSWONING van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel en ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510529
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groenevecht: tuinmanswoning in Breukelen

Groenevecht: boerderij met zomerhuis

Zandpad 34
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BOERDERIJ MET ZOMERHUIS. Aan de noordzijde van het terrein een zeventiende-eeuwse boerderij van het langhuis-type in baksteen opgetrokken st..

Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. Vormt een geheel met Straatweg 200 en 2 ..

Straatweg 198
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. In de huidige vorm daterend u..

Nieuw Hogerlust

Straatweg 204
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
"Nieuw Hogerlust", rechthoekig gepleisterd landhuis, mansarde dak, eind 18e eeuw.

Gepleisterd rechthoekig pand; houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 202

Straatweg 200
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd rechthoekig pand; 18e eeuwse houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 202.

Gepleisterd rechthoekig pand; houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 200

Straatweg 202
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd rechthoekig pand; 18e eeuwse houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 200.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)