Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Lambertuskerk: pastorie in De Weere

Kerkelijk Gebouw

Driestedenweg 1
1663BD De Weere (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van St. Lambertuskerk: pastorie

Omschrijving PASTORIE behorende tot de St. Lamberiuskerk en midden 19de-eeuws, bestaande uit rechthoekig bouwvolume met lijstgevel. De pastorie heeft twee bouwlagen onder met zwarte Hollandse pannen gedekt schilddak met centrale dakkapel. De gevelbreedte bedraagt vijf vensterassen plus een verbindend volume van één vensteras met de kerk. De centraal geplaatste ingang heeft een paneeldeur, de vensters zijn alle T-vormig. De pastorie is door middel van een tussenlid met de kerk verbonden. Waardering De midden 19de-eeuwse pastorie is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het St. Lamberiuscomplex alsook wegens architectuur- en cultuur-historische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510441
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Lambertuskerk: pastorie in De Weere

St. Lambertuskerk: kerkgebouw

Driestedenweg 1
De Weere (Gemeente Opmeer)
Omschrijving Symmetrisch opgezet driebeukig KERKGEBOUW met vijfzijdig koor aan de zuidwestzijde en met vierkante toren tegen de noordoostzi..

St. Lambertuscomplex: tuinhek

Driestedenweg 1
De Weere (Gemeente Opmeer)
Omschrijving Monumentaal midden 19de-eeuws TUINHEK dat de ondiepe voortuin van de pastorie scheidt van de openbare weg. Het ijzeren tuinhek..

Stolpboerderij met bijbehorend hek

Driestedenweg 45
De Weere (Gemeente Opmeer)
Inleiding Volgens gevelsteen in 1913 gebouwde STOLPBOERDERIJ van het afgeleide Noordhollandse type. De boerderij straat aan de westzijde va..

De Postgalei

Westerstraat 55
Sijbekarspel (Gemeente Medemblik)
De Postgalei. Stolphoeve met dwarseind. Voor- en rechter zijgevel op de hoeken besloten door geblokte en onderverdeelde vlakke lisenen. H..

Stolphoeve

Zuideinde 51
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve met rechts boven de voorgevel houten geveltop. Vensters en gootconsoles in oude stijl aangebracht. XVIII-XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)