Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Hoogwoud

Boerderij

Koningspade 23
1718MN Hoogwoud (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Schuur

Omschrijving SCHUUR op een rechthoekig grondplan bestaande uit begane grond en kapverdieping onder zadeldak met zwarte muldenpan. De noklijn van het zadeldak is evenwijdig aan de noklijnen van de stolpboerderij. Het muurwerk is opgetrokken in rode baksteen en aan de binnenzijde voorzien van houten stijlen, in verband waarmee aan alle zijden de schieters van ankers zichtbaar zijn. De voorzijde (O) heeft op de begane grond een opgeklampte dubbele deur, daarboven een opgeklampte enkele deur met bovenlicht. De voorzijde heeft gladde windveren. De rechterzijde (N) heeft direct onder de op houten klossen geplaatste goot vier liggende éénlichtsvensters. De achterzijde (W) heeft links en rechts een opgeklampte deur met daartussen een éénlichtsvenster. De achterzijde heeft net als de voorzijde gladde windveren. De linkerzijde (Z) van de schuur is vrijwel identiek aan de rechtergevel. Waardering De 19de-eeuwse schuur is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven langhuisstolpboerderij-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510435
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Hoogwoud

Langhuisstolp bestaande uit schuurgedeelte en voorhuis

Koningspade 23
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Omschrijving Omstreeks 1900 gebouwde LANGHUISSTOLP bestaande uit schuurgedeelte en voorhuis. Voorhuis en schuur staan beide op rechthoekig ..

Arbeiderswoning

Koningspade 24
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding Laat 19de-eeuwse ARBEIDERSWONING gelegen op geruime afstand van de langhuisstolp in de noordelijke hoek van het erf. Zowel de ach..

Willems Hoeve

Koningspade 17
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Willems Hoeve. Stolphoeve met kort uitgebouwd voorhuis voorzien van een houten voorstuk, waarvan een gedeelte uit geribde eiken delen bestaa..

Stadhuis

Burgemeester Hoogenboomlaan 22
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Stadhuis. Rechthoekig onderkelderd gebouw onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel. Voorgevel aan weerszijden door lisenen afgeslote..

Hervormde Kerk

Radboudstraat 1
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
HERV. KERK. Eenbeukige kerk met vijfzijdige sluiting, inwendig gedekt door houten tongewelf, 1680 herbouwd ter plaatse van een kruisvormige..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Hoogwoud