Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voetbrug behorende bij de rentenierswoning in Hoogwoud

Weg En Waterwerk

Herenweg 46
1718AG Hoogwoud (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1868


Beschrijving van Voetbrug behorende bij de rentenierswoning

Inleiding Uit 1868 daterende VOETBRUG behorende bij de rentenierswoning. De voetbrug bevindt zich direct voor de voordeur van de rentenierswoning. De voetbrug ligt over de wegsloot ten westen van het perceel. Omschrijving Vaste houten voetbrug bestaande uit een op balken getimmerd plankier dat voorzien is van balusterleuningen en aan de onderzijde ondersteund wordt door twee hoofdjukken. De leuning bestaat aan elke kant van de brug uit drie staanders met een bekroning met daartussen het uit gedraaide spijlen bestaande hekwerk waarop de reling is geplaatst. De brug is halverwge afsluitbaar door een bijpassend draaihek. Waardering De voetbrug is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven rentenierswoning-complex alsook wegens typologische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510427
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voetbrug behorende bij de rentenierswoning in Hoogwoud

Rentenierswoning

Herenweg 46
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Omschrijving RENTENIERSWONING gebouwd in eclectische trant op een rechthoekig zuidoost-noordwest gericht bouwlichaam dat bestaat uit een pa..

Stolpschuur

Herenweg 46
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding STOLPSCHUUR bij de ten zuidwesten gelegen rentenierswoning, die omstreeks 1910 aan het complex is toegevoegd. De stolpschuur is d..

Stadhuis

Burgemeester Hoogenboomlaan 22
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Stadhuis. Rechthoekig onderkelderd gebouw onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel. Voorgevel aan weerszijden door lisenen afgeslote..

Hervormde Kerk

Radboudstraat 1
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
HERV. KERK. Eenbeukige kerk met vijfzijdige sluiting, inwendig gedekt door houten tongewelf, 1680 herbouwd ter plaatse van een kruisvormige..

Toren der Hervormde Kerk

Radboudstraat 1
Hoogwoud (Gemeente Opmeer)
Toren der Herv. Kerk. De beide onderste geledingen bestaan behoudens de beklamping van 1886 uit metselwerk van kort na 1472; de detaillering..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voetbrug behorende bij de rentenierswoning in Hoogwoud