Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: tuinmuur in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Groot Engelenburg: tuinmuur

TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ten noordoosten van de aanleg ligt een grote rechthoekige moestuin, die aan drie zijden is ommuurd en aan één zijde wordt afgesloten door een (doorgeschoten) bruine beukenhaag. De 19de-eeuwse bakstenen muur onder een natuurstenen afdekplaat wordt aan de binnenzijde met pijlers geleed. Aan de westkant is een ingang met houten inrijdeur tussen twee pijlers met natuurstenen blokbekroning. Waardering TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510417
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: tuinmuur in Brummen

Groot Engelenburg: toegangshek

Eerbeekseweg 6
Brummen
TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Op de oprijlaan in de as van het huis staat een 18de-eeuws hek in Lodewijk XV-s..

Groot Engelenburg: portierswoning

Eerbeekseweg 10
Brummen
PORTIERSWONING behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de oprijlaan staat een bakstenen portierswoning uit het begin 20ste eeuw..

Groot Engelenburg: beeldengroep

Eerbeekseweg 6
Brummen
BEELDENGROEP behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ten noorden van de oprijlaan staat een 19de-eeuws tuinbeeld van drie putti op ..

Groot Engelenburg: tuinvaas

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINVAAS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Links van de oprijlaan staat een natuurstenen tuinvaas op een hoge achtkantige sok..

Groot Engelenburg: tuinbeelden

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINBEELDEN behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ter weerszijden van de toegangsbrug staat een stel 18de-eeuwse zandstenen tuinb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot Engelenburg: tuinmuur in Brummen

Foto's (2)