Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: duiker in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Groot Engelenburg: duiker

DUIKER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. In de noordwesthoek van de aanleg een 19de-eeuws rechthoekige bakstenen duiker afgewerkt met een rollaag en hardstenen hoekblokken en met een halfronde dubbel gemetselde boog. Waardering DUIKER van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510416
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: duiker in Brummen

Groot Engelenburg: historische tuin- en parkaanleg

Eerbeekseweg 6
Brummen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Deels in structuur en deels in detail gaaf bewaarde aanleg ..

Groot Engelenburg: ijskelder

Eerbeekseweg 6
Brummen
IJSKELDER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. In het park ligt een 19de-eeuwse ijskelder met aarde bedekt en bestaande uit een ..

Groot Engelenburg: hoofdgebouw

Eerbeekseweg 6
Brummen
HOOFDGEBOUW (Groot Engelenburg). Op een grillig gevormd, omgracht terrein staat een in oorsprong 17de-eeuws huis, dat in 1828 in neoclassi..

Groot Engelenburg: koetshuis

Eerbeekseweg 6
Brummen
KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de noordzijde van het voorplein als pendant van de oranjerie staat een in oor..

Groot Engelenburg: zonnewijzer

Eerbeekseweg 6
Brummen
ZONNEWIJZER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Het middelpunt van het voorplein wordt gevormd door een 19de-eeuwse dubbele equ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)