Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: ijskelder in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Groot Engelenburg: ijskelder

IJSKELDER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. In het park ligt een 19de-eeuwse ijskelder met aarde bedekt en bestaande uit een gemetselde koepel met kwartronde gang. Gemetselde ingang met een recent geplaatste deur (ca.1991) onder een segmentboog. Waardering IJSKELDER van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510415
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: ijskelder in Brummen

Groot Engelenburg: hoofdgebouw

Eerbeekseweg 6
Brummen
HOOFDGEBOUW (Groot Engelenburg). Op een grillig gevormd, omgracht terrein staat een in oorsprong 17de-eeuws huis, dat in 1828 in neoclassi..

Groot Engelenburg: speelhuisje met pergola

Eerbeekseweg 6
Brummen
SPEELHUISJE MET PERGOLA behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. In de aanleg ligt 19de-eeuws bakstenen speelhuisje op vierkante gro..

Groot Engelenburg: orangerie

Eerbeekseweg 6
Brummen
ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de zuidzijde van het voorplein als pendant van het koetshuis staat een 19de-e..

Groot Engelenburg: zonnewijzer

Eerbeekseweg 6
Brummen
ZONNEWIJZER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Het middelpunt van het voorplein wordt gevormd door een 19de-eeuwse dubbele equ..

Groot Engelenburg: koetshuis

Eerbeekseweg 6
Brummen
KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de noordzijde van het voorplein als pendant van de oranjerie staat een in oor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)