Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: tuinvaas in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland


Beschrijving van Groot Engelenburg: tuinvaas

TUINVAAS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Links van de oprijlaan staat een natuurstenen tuinvaas op een hoge achtkantige sokkel met vierkante voet. De voet en de sokkel zijn gedecoreerd in bladmotief; de kelkvormige vaas heeft figuren in reliƫf en wordt bekroond door een deksel met knop. De vaas vormt het middelpunt van de tuinaanleg van Springer (XXa). Waardering TUINVAAS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510413
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: tuinvaas in Brummen

Groot Engelenburg: toegangshek

Eerbeekseweg 6
Brummen
TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Op de oprijlaan in de as van het huis staat een 18de-eeuws hek in Lodewijk XV-s..

Groot Engelenburg: tuinbeelden

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINBEELDEN behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ter weerszijden van de toegangsbrug staat een stel 18de-eeuwse zandstenen tuinb..

Groot Engelenburg: toegangsbrug

Eerbeekseweg 6
Brummen
TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Over de gracht naar het voorplein een 19de-eeuwse bakstenen brug met drie segm..

Groot Engelenburg: beeldengroep

Eerbeekseweg 6
Brummen
BEELDENGROEP behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ten noorden van de oprijlaan staat een 19de-eeuws tuinbeeld van drie putti op ..

Groot Engelenburg: orangerie

Eerbeekseweg 6
Brummen
ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de zuidzijde van het voorplein als pendant van het koetshuis staat een 19de-e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)