Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: toegangshek in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Groot Engelenburg: toegangshek

TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Op de oprijlaan in de as van het huis staat een 18de-eeuws hek in Lodewijk XV-stijl bestaande uit twee gemetselde hekpijlers op natuurstenen fundament bekroond door gebeeldhouwde natuurstenen siervazen en een dubbel smeedijzeren hek met zijstukken. Waardering TOEGANGSHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - ter markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510411
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: toegangshek in Brummen

Groot Engelenburg: portierswoning

Eerbeekseweg 10
Brummen
PORTIERSWONING behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de oprijlaan staat een bakstenen portierswoning uit het begin 20ste eeuw..

Groot Engelenburg: tuinvaas

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINVAAS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Links van de oprijlaan staat een natuurstenen tuinvaas op een hoge achtkantige sok..

Groot Engelenburg: beeldengroep

Eerbeekseweg 6
Brummen
BEELDENGROEP behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ten noorden van de oprijlaan staat een 19de-eeuws tuinbeeld van drie putti op ..

Groot Engelenburg: tuinbeelden

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINBEELDEN behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ter weerszijden van de toegangsbrug staat een stel 18de-eeuwse zandstenen tuinb..

Groot Engelenburg: toegangsbrug

Eerbeekseweg 6
Brummen
TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Over de gracht naar het voorplein een 19de-eeuwse bakstenen brug met drie segm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)