Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Engelenburg: tuinbeelden in Brummen

Tuin Park Landgoed

Eerbeekseweg 6
6971LB Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Groot Engelenburg: tuinbeelden

TUINBEELDEN behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Ter weerszijden van de toegangsbrug staat een stel 18de-eeuwse zandstenen tuinbeelden op een hoge hardstenen sokkel, die gedecoreerd is in Lodewijk XV-stijl. Links een mannenfiguur met een hond en rechts een vrouwenfiguur met een vis. Waardering TUINBEELDEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510410
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Engelenburg: tuinbeelden in Brummen

Groot Engelenburg: toegangsbrug

Eerbeekseweg 6
Brummen
TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Over de gracht naar het voorplein een 19de-eeuwse bakstenen brug met drie segm..

Groot Engelenburg: zonnewijzer

Eerbeekseweg 6
Brummen
ZONNEWIJZER behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Het middelpunt van het voorplein wordt gevormd door een 19de-eeuwse dubbele equ..

Groot Engelenburg: orangerie

Eerbeekseweg 6
Brummen
ORANJERIE behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de zuidzijde van het voorplein als pendant van het koetshuis staat een 19de-e..

Groot Engelenburg: koetshuis

Eerbeekseweg 6
Brummen
KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Aan de noordzijde van het voorplein als pendant van de oranjerie staat een in oor..

Groot Engelenburg: tuinvaas

Eerbeekseweg 6
Brummen
TUINVAAS behorende tot de buitenplaats Groot Engelenburg. Links van de oprijlaan staat een natuurstenen tuinvaas op een hoge achtkantige sok..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)