Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houdringe: hekpalen in De Bilt

Tuin Park Landgoed

De Holle Bilt 20
3732HM De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1902


Beschrijving van Houdringe: hekpalen

Omschrijving onderdeel 8: HEKPALEN. Aan het begin van de oprijlaan twee ronde hardstenen palen met de naam HOU - DRINGE staande bij twee gemetselde keermuren daterend uit ca.1902. Tussen de palen hing oorspronkelijk een ketting. De naastgelegen portierswoning (zie onderdeelnr.6) heeft daaraan zijn naam te danken. Waardering: HEKPALEN van algemeen belang: - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. ?? (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510404
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houdringe: hekpalen in De Bilt

Houdringe: tuinmuur

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw langs de voormalige moestuin (thans het nieuwe Grontmij-kantoor) een..

De Ketting

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 7: PORTIERSWONING 'DE KETTING'. Aan het begin van de rechte oprijlaan naar Houdringe is de portierswoning gelegen, ..

Villa Linnaeus

De Holle Bilt 17
De Bilt
Inleiding Het in 1890 gebouwde woonhuis, type VILLA ("Linnaeus") was oorspronkelijk onderdeel van de boomkwekerij Groenewegen en zoon uit A..

Beerschoten: grenspalen

De Holle Bilt 10
De Bilt
Omschrijving GRENSPALEN. Aan het begin van de Visserssteeg (zuid) twee hardstenen grenspalen uit circa 1850. Op de schacht van beide palen..

Beerschoten: Tuinmanswoning

De Holle Bilt 10
De Bilt
Omschrijving WOONHUIS onderdeel 11. Een tuinmanswoning uit 1893 die in 1979 aan de achterzijde is uitgebreid. Het op onregelmatige grondsl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houdringe: hekpalen in De Bilt

Foto's (1)