Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houdringe: tuinmuur in De Bilt

Tuin Park Landgoed

De Holle Bilt 20
3732HM De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Houdringe: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw langs de voormalige moestuin (thans het nieuwe Grontmij-kantoor) een negentiende-eeuwse bakstenen tuinmuur afgewerkt met een bakstenen rollaag. Waardering: TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van een buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510401
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houdringe: tuinmuur in De Bilt

De Ketting

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 7: PORTIERSWONING 'DE KETTING'. Aan het begin van de rechte oprijlaan naar Houdringe is de portierswoning gelegen, ..

Houdringe: hekpalen

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 8: HEKPALEN. Aan het begin van de oprijlaan twee ronde hardstenen palen met de naam HOU - DRINGE staande bij twee g..

Villa Linnaeus

De Holle Bilt 17
De Bilt
Inleiding Het in 1890 gebouwde woonhuis, type VILLA ("Linnaeus") was oorspronkelijk onderdeel van de boomkwekerij Groenewegen en zoon uit A..

Beerschoten: grenspalen

De Holle Bilt 10
De Bilt
Omschrijving GRENSPALEN. Aan het begin van de Visserssteeg (zuid) twee hardstenen grenspalen uit circa 1850. Op de schacht van beide palen..

Beerschoten: Tuinmanswoning

De Holle Bilt 10
De Bilt
Omschrijving WOONHUIS onderdeel 11. Een tuinmanswoning uit 1893 die in 1979 aan de achterzijde is uitgebreid. Het op onregelmatige grondsl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houdringe: tuinmuur in De Bilt

Foto's (1)