Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houdringe: brug met balustrade in De Bilt

Tuin Park Landgoed

De Holle Bilt 22
3732HM De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: 1782


Beschrijving van Houdringe: brug met balustrade

Omschrijving onderdeel 3: BRUG MET BALUSTRADE. Op de as van de aanleg gelegen bakstenen boogbrug uit 1782. De gemetselde brugmuren zijn afgedekt door een hardstenen plaat, waarop een smeedijzeren balustrade. Het toegangshek werd in 1967 stukgereden en is niet meer herplaatst. In de zuidwestkant van de brug is een gedenksteen ingemetseld met de inscriptie 'FG VAN WESTRENEN den 14 Juny 1782'. Waardering: BRUG MET BALUSTRADE van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510399
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houdringe: brug met balustrade in De Bilt

Houdringe: hoofdgebouw

De Holle Bilt 22
De Bilt
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Houdringe). Het sober gedetailleerde corps de logis uit 1779 is gebouwd in classicistische stijl waa..

Houdringe: historische tuin- en parkaanleg

De Holle Bilt 22
De Bilt
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Houdringe. Binnen de achttiende-eeuwse structuur e..

Houdringe: speelhuisje

De Holle Bilt 22
De Bilt
Omschrijving onderdeel 4: SPEELHUISJE. In het park staand speelhuisje uit 1858. Het in baksteen uitgevoerde rechthoekige gebouwtje van é..

Klein Houdringe

De Holle Bilt 14
De Bilt
Omschrijving onderdeel 6: BOERDERIJ 'KLEIN HOUDRINGE'. Ten zuidoosten van het hoofdgebouw gelegen dwarshuisboerderij, die gelijktijdig met ..

Houdringe: tuinmuur

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw langs de voormalige moestuin (thans het nieuwe Grontmij-kantoor) een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houdringe: brug met balustrade in De Bilt