Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Spaensweerd: toegangshekken in Brummen

Tuin Park Landgoed

Bronkhorsterweg 18
6971JA Brummen
Gelderland

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Spaensweerd: toegangshekken

(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) TOEGANGSHEKKEN. Aan de Bronkhorsterweg twee toegangen naar de buitenplaats gemarkeerd door twee achtkantige pijlers van geschilderd natuursteen waarop de naam 'spaens' 'weerd'. Tussen de pijlers een dubbel smeedijzeren spijlenhek. Waarschijnlijk daar in het begin van de twintigste eeuw neergezet. Waardering TOEGANGSHEKKEN van algemeen belang: - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510327
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Spaensweerd: toegangshekken in Brummen

Spaensweerd: hoofdgebouw

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Spaensweerd). Blokvormig witgepleisterd huis op donkere plint gebouwd in neo-cl..

Spaensweerd: historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Spaensweerd

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Spaensweerd. Eenvoudige en kl..

Spaensweerd: koude bak

Bronkhorsterweg 18
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) KOUDE BAK. In de moestuin staat een 19de-eeuwse rechthoekige koude bak van baksteen met nat..

Spaensweerd: stalgebouw met woning

Bronkhorsterweg 16
Brummen
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) STALGEBOUW MET WONING. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw staat een op rechthoekige grondsl..

De Wijde Landen

Bronkhorsterweg 15
Brummen
Huis "De "Wijde Landen". Blokvormig pand met verdieping onder omlopend schilddak gedekt met pannen. De risalerende middenpartij van de voorg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)