Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Muur met druivenkas en schuurtje in Heino

Tuin Park Landgoed

Rozendaelseweg 3
8141NC Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Muur met druivenkas en schuurtje

Omschrijving MUUR met DRUIVENKAS en SCHUURTJE, XIX; de muur op L-plattegrond staat in de noordwesthoek van de moestuin; baksteen met ezelsrug, aan achterzijde met steunberen in de vorm van pilasters; in de oksel van de muur en er bouwkundig deel van uitmakend een lage kleine schuur onder zadeldak met grijze pannen en witgeverfde geschulpte daklijsten; tegen het westelijk muurdeel een druivenkas, via een kort lessenaarsdak met vijf rijen grijze pannen aansluitend op de muur; bakstenen borstwering; zijmuurtjes met vlechtingen; N.B: de kas tegen het noordelijk muurdeel is nieuw. Waardering MUUR met DRUIVENKAS en SCHUURTJE van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510291
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Muur met druivenkas en schuurtje in Heino

't Rozendael

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving HUIS, XIXc, witgepleisterd; twee bouwlagen onder omlopend schilddak met grijze pannen; in het midden een dakkapel met getoogd ..

Parkaanleg

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving PARKAANLEG, XIX, bestaande uit a. voorplein b. lanen c. achtertuin d. moestuin e. parkbosjes f. weilanden ad a.: het voorplei..

Toegangsbrug

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSBRUG, XIX; de korte bakstenen brug met één boog verbindt de oprit met de Rozendaelseweg over een smalle sloot; ligt..

tuin park landgoed

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving DUIVENTIL, XXb; vierkant houten bouwsel onder plat, ruim overstekend zadeldak op vier vierkante palen; geschulpte daklijsten;..

Tuinsieraden

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINSIERADEN bestaande uit a. tuinvaas b. twee tuinbeelden c. tuinbeeld d. pijnappelvormig ornament ad a.: tuinvaas..

Kaart & Routeplanner

Route naar Muur met druivenkas en schuurtje in Heino