Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis en schuur in Heino

Kasteel Buitenplaats

Rozendaelseweg 7
8141NC Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Koetshuis en schuur

Omschrijving KOETSHUIS en SCHUUR, XIX; het witgepleisterde koetshuis, waarin dienstwoningen, heeft één bouwlaag onder een samengesteld schilddak met grijze pannen; de woningen hebben zeslicht- en vierlichtvensters; de koetsdeur bevindt zich in de gevel aan het voorplein; erboven een rondboog venster met rozetvormige ijzeren tracering; dit venster in het als driehoekstympaan doorlopend geveldeel; naast de koetsdeur telkens twee ijzeren stalraampjes; twee gevelstenen met "J.F.C. 1854". Ten zuiden van het koetshuis een kleine schuur, XIX, van baksteen onder zadeldak met grijze pannen. Waardering KOETSHUIS en SCHUUR van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510289
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis en schuur in Heino

't Rozendael

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving HUIS, XIXc, witgepleisterd; twee bouwlagen onder omlopend schilddak met grijze pannen; in het midden een dakkapel met getoogd ..

Parkaanleg

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving PARKAANLEG, XIX, bestaande uit a. voorplein b. lanen c. achtertuin d. moestuin e. parkbosjes f. weilanden ad a.: het voorplei..

Toegangsbrug

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSBRUG, XIX; de korte bakstenen brug met één boog verbindt de oprit met de Rozendaelseweg over een smalle sloot; ligt..

Muur met druivenkas en schuurtje

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving MUUR met DRUIVENKAS en SCHUURTJE, XIX; de muur op L-plattegrond staat in de noordwesthoek van de moestuin; baksteen met ezels..

tuin park landgoed

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving DUIVENTIL, XXb; vierkant houten bouwsel onder plat, ruim overstekend zadeldak op vier vierkante palen; geschulpte daklijsten;..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis en schuur in Heino