Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Rozendael in Heino

Kasteel Buitenplaats

Rozendaelseweg 3
8141NC Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van 't Rozendael

Omschrijving HUIS, XIXc, witgepleisterd; twee bouwlagen onder omlopend schilddak met grijze pannen; in het midden een dakkapel met getoogd venster en halfrond zinken dak; zeven ramen breed, H-ramen beneden, T-ramen op verdieping; voordeur in het midden met een luifel op dunne ronde gietijzeren pilaartjes; de achtergevel is vijf ramen breed; middenrisaliet met driehoekig fronton; rechts een veranda met ronde gietijzeren pilaartjes, aan de bovenzijde verbonden door platte togen met ajourversiering. Het huis heeft aan de rechter zijde een uitbouw van een laag onder een schilddak; achter de uitbouw een kleine ommuurde binnenplaats. Waardering HUIS van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510287
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Rozendael in Heino

Parkaanleg

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving PARKAANLEG, XIX, bestaande uit a. voorplein b. lanen c. achtertuin d. moestuin e. parkbosjes f. weilanden ad a.: het voorplei..

Toegangsbrug

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSBRUG, XIX; de korte bakstenen brug met één boog verbindt de oprit met de Rozendaelseweg over een smalle sloot; ligt..

Muur met druivenkas en schuurtje

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving MUUR met DRUIVENKAS en SCHUURTJE, XIX; de muur op L-plattegrond staat in de noordwesthoek van de moestuin; baksteen met ezels..

tuin park landgoed

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving DUIVENTIL, XXb; vierkant houten bouwsel onder plat, ruim overstekend zadeldak op vier vierkante palen; geschulpte daklijsten;..

Tuinsieraden

Rozendaelseweg 3
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINSIERADEN bestaande uit a. tuinvaas b. twee tuinbeelden c. tuinbeeld d. pijnappelvormig ornament ad a.: tuinvaas..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Rozendael in Heino

Foto's (1)