Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Windesheim, hek zij-ingang in Zwolle

Tuin Park Landgoed

Windesheimerweg 2
8015PR Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: 1850-1875 1875 1850-1875


Beschrijving van Huis te Windesheim, hek zij-ingang

Omschrijving onderdeel 4B: Het HEK van de zij-ingang, XIXc. Het hek staat op de dam in de westelijke arm van de buitengracht: twee dunne ronde gietijzeren pijlers met cannelures; ertussen twee eenvoudige smeedijzeren hekvleugels, naar het midden toe hoger wordend, met ronde spijlen, eindigend in gietijzeren punten. NB: de bakstenen pijlers direct naast het hek zijn later toegevoegd om het hek extra steun te geven en zijn daarom van ondergeschikt belang. Waardering Het HEK van de zij-ingang is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510285
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Windesheim, hek zij-ingang in Zwolle

Huis te Windesheim, huisruïne

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 1: HUISRUïNE, XVII-XVIII. Restanten van de bakstenen kelderverdieping, die direct uit de gracht rijst; zware steu..

Huis te Windesheim, park met rozentuin

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De parkaanleg bestaat uit: a. voorterrein met voorplein; b. rozentuin en bloementuin; c. landschapsp..

Huis te Windesheim, oostelijk bouwhuis

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 3A: BOUWHUIS, XVIII. Inleiding Aan weerszijden van het voorplein staan twee bouwhuizen. Omschrijving Aan de oos..

Huis te Windesheim, toegangshek

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 4A: TOEGANGSHEK, XXa. Hek in L.XVI-stijl; natuursteen; vier geblokte kruispijlers, waarvan de twee middenpijlers het..

Huis te Windesheim, toegangsbrug aan Windesheimerweg

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 5A: TOEGANGSBRUG aan de Windesheimerweg, XVIII. Bakstenen brug met twee togen en klinkerbestrating; ijzeren balustra..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Windesheim, hek zij-ingang in Zwolle

Foto's (5)