Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Windesheim, toegangshek in Zwolle

Tuin Park Landgoed

Windesheimerweg 2
8015PR Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: 1900-1925 1925 1900-1925


Beschrijving van Huis te Windesheim, toegangshek

Omschrijving onderdeel 4A: TOEGANGSHEK, XXa. Hek in L.XVI-stijl; natuursteen; vier geblokte kruispijlers, waarvan de twee middenpijlers het hoogst zijn; alle vier bekroond met ronde cementen oorvazen met knorrenversiering; vaste hekken tussen buiten- en middenpijlers, hoger, voluutvormig uitlopend tegen middenpijler; de beweegbare hekvleugels tussen de middenpijlers zijn hoger en van hetzelfde model; iets rijkere uitmonstering; al het hekwerk in smeedijzer in zwart geverfd; speerpunten op de spijlen in goud. Het hek staat aan de Windesheimerweg aan het eind van de toegangsbrug (zie onder 5A). Waardering Het TOEGANGSHEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; -vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510284
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Windesheim, toegangshek in Zwolle

Huis te Windesheim, huisruïne

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 1: HUISRUïNE, XVII-XVIII. Restanten van de bakstenen kelderverdieping, die direct uit de gracht rijst; zware steu..

Huis te Windesheim, park met rozentuin

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De parkaanleg bestaat uit: a. voorterrein met voorplein; b. rozentuin en bloementuin; c. landschapsp..

Huis te Windesheim, oostelijk bouwhuis

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 3A: BOUWHUIS, XVIII. Inleiding Aan weerszijden van het voorplein staan twee bouwhuizen. Omschrijving Aan de oos..

Huis te Windesheim, hek zij-ingang

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 4B: Het HEK van de zij-ingang, XIXc. Het hek staat op de dam in de westelijke arm van de buitengracht: twee dunne ro..

Huis te Windesheim, toegangsbrug aan Windesheimerweg

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 5A: TOEGANGSBRUG aan de Windesheimerweg, XVIII. Bakstenen brug met twee togen en klinkerbestrating; ijzeren balustra..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Windesheim, toegangshek in Zwolle

Foto's (5)