Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pavia: brug in Zeist

Weg En Waterwerk

Laan van Beek en Royen 45
3701AK Zeist
Utrecht

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Pavia: brug

Omschrijving complexonderdeel 3 Een over de slingervijver gelegen BRUG met smeedijzeren hekwerken die tussen vier houten pijlers op uitkragende basement zijn gezet. De houten pijlers hebben een vierkante grondvorm. Elke zijde van de pijler heeft een gelijke invulling/decoratie bestaande uit een verdiept liggend paneel of casement waarop een ruitmotief is gezet. De pijlers worden afgesloten door een geprofileerde lijst waarboven een dekplaat is bevestigd. De smeedijzeren hekwerken zijn opgebouwd uit drie regels, twee aan de bovenzijde en één aan de onderzijde, die met de pijlers verbonden zijn. Tussen de regels zijn ruit- en krulvormige elementen gezet. De vernieuwde vloer van de brug bestaat uit planken. Waardering complexonderdeel 3 De brug is van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een bijzonder bouwtype alsmede van ensemblewaarde als onderdeel van de voormalige buitenplaats Pavia. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510205
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pavia: brug in Zeist

Pavia: villa

Laan van Beek en Royen 45
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 1 Een evenwijdig aan de Laan van Beek en Royen gelegen LANDHUIS op nagenoeg vierkante plattegrond, bestaande ..

Pavia: duiventil

Laan van Beek en Royen 45
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 2 Een aan rechterzijde van het landhuis Pavia geplaatste DUIVENTOREN ANNEX KIPPENVERBLIJF op achthoekige plat..

Pavia: tuin

Laan van Beek en Royen 45
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 4 Het huidige landschappelijke PARK wordt begrensd door de Laan van Beek en Royen aan de noordwestzijde, de A..

Oosterkerk

Woudenbergseweg 44
Zeist
Inleiding De Oosterkerk is in 1935 ontworpen door de architect B.W. Plooij in opdracht van de gereformeerde kerkeraad van Zeist. Voordat Pl..

Villa Gurnigel

Woudenbergseweg 5
Zeist
Inleiding Villa Gurnigel, in 1882 gebouwd in chaletstijl in opdracht van W. van Oosterwijk Bruijn, mr. P.A. van Oosterwijk Bruijn en jhr. A..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pavia: brug in Zeist

Foto's (1)