Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf van de familie Pijper in Zeist

Graf Begraafplaats

Bergweg 21
3701JJ Zeist
Utrecht

Bouwjaar: 1895-1905


Beschrijving van Graf van de familie Pijper

Omschrijving complexonderdeel 6 GRAFMONUMENT van de familie Pijper gelegen in vak N1 (het landschappelijk aangelegde gedeelte) van de eerste algemene begraafplaats van Zeist. Het grafmonument bestaat uit een zerk die omgeven is door een smeedijzeren hekwerk in art-nouveaustijl. Vanuit de bovenkant van één van de hoekpunten van elke zijde waaieren regels uit naar de onderzijde van het hekwerk. Twee diagonalen lopen kruislings door deze waaier heen. Waardering complexonderdeel 6 Het grafmonument behorend bij de eerste algemene Zeister begraafplaats is van cultuurhistorische waarde als bijzonder voorbeeld van de funeraire cultuur alsmede vanwege de ensemblewaarde binnen de aanleg van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510201
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf van de familie Pijper in Zeist

Begraafplaats Parkaanleg

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 1 De PARKAANLEG van de eerste algemene Zeister begraafplaats is afgebakend door de Bergweg aan de oostzijde, ..

Begraafplaats Poortgebouw

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 2 Aan de Bergweg gelegen POORTGEBOUW van de eerste algemene begraafplaats van Zeist, opgericht in 1829 en ges..

Graf van Onno Sickinghe

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 3 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen i..

Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 4 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen i..

Familiegraf van Albert Voombergh

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 5 In neogotische trant uitgevoerd FAMILIEGRAF van Albert Voombergh (1793-1851) op de eerste algemene begraafp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf van de familie Pijper in Zeist