Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters in Zeist

Graf Begraafplaats

Bergweg 21
3701JJ Zeist
Utrecht

Bouwjaar: 1878


Beschrijving van Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters

Omschrijving complexonderdeel 4 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen in vak A15a-b. Het betreft het graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters, ritmeester der huzaren (1840-1878). Het graf is gesitueerd als afsluitend onderdeel van het middenpad van de formele aanleg. Links van dit graf liggen de grafkelders, rechts loopt een pad naar de achter dit graf gelegen landschappelijke aanleg. Het graf is afgedekt met een hardstenen zerk, waarop de namen van de begravenen zijn vermeld. Aan het hoofdeinde staat een postament met een afgebroken zuil als symbool voor het afgebroken leven. Op de voorzijde van het postament is in reliëf het familiewapen aangebracht, de zuil is bewerkt met een reliëf van takken die door een strik bij elkaar gebonden zijn. Het geheel is omgeven door een smeedijzeren hekwerk en is overwoekerd door klimopstruiken. Waardering complexonderdeel 4 Het grafmonument behorend bij de eerste algemene Zeister begraafplaats is van cultuurhistorische waarde als bijzonder voorbeeld van de negentiende eeuwse funaraire cultuur alsmede vanwege de ensemblewaarde binnen de aanleg van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510199
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters in Zeist

Begraafplaats Parkaanleg

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 1 De PARKAANLEG van de eerste algemene Zeister begraafplaats is afgebakend door de Bergweg aan de oostzijde, ..

Begraafplaats Poortgebouw

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 2 Aan de Bergweg gelegen POORTGEBOUW van de eerste algemene begraafplaats van Zeist, opgericht in 1829 en ges..

Graf van Onno Sickinghe

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 3 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen i..

Familiegraf van Albert Voombergh

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 5 In neogotische trant uitgevoerd FAMILIEGRAF van Albert Voombergh (1793-1851) op de eerste algemene begraafp..

Graf van de familie Pijper

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 6 GRAFMONUMENT van de familie Pijper gelegen in vak N1 (het landschappelijk aangelegde gedeelte) van de eerst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters in Zeist