Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf van Onno Sickinghe in Zeist

Graf Begraafplaats

Bergweg 21
3701JJ Zeist
Utrecht

Bouwjaar: 1883


Beschrijving van Graf van Onno Sickinghe

Omschrijving complexonderdeel 3 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen in vak E, nummer 81. Blijkens inscriptie is het monument opgericht ter nagedachtenis aan Onno, geboren 7 juli 1883 en gestorven 14 mei 1887. Het gaat hier om Onno Sickinghe. In hetzelfde graf is ook Jonkvrouwe Ottelina Cornelia Sickinghe (1886-1918) bijgezet. Het monument bestaat uit een hardstenen postament met daarop een marmeren urn met een doek. Op de voorzijde van het postament is een marmeren ovale tekstplaat aangebracht met de tekst: "Hier rust onze lieveling Onno / geb. 7 juli 1883 / gest. 14 mei 1887 / De Heer heeft gegeven, de Heer heeft genomen, de naam des Heeren zij geloofd". De gesluierde urn is een in de negentiende eeuw veel gebruikt doodssymbool voor kindergraven. Waardering complexonderdeel 3 Het grafmonument van Onno Sickinghe behorend bij de eerste algemene Zeister begraafplaats is van cultuurhistorische waarde als bijzonder voorbeeld van de negentiende eeuwse funeraire cultuur alsmede vanwege de ensemblewaarde binnen de aanleg van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510198
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf van Onno Sickinghe in Zeist

Begraafplaats Parkaanleg

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 1 De PARKAANLEG van de eerste algemene Zeister begraafplaats is afgebakend door de Bergweg aan de oostzijde, ..

Begraafplaats Poortgebouw

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 2 Aan de Bergweg gelegen POORTGEBOUW van de eerste algemene begraafplaats van Zeist, opgericht in 1829 en ges..

Graf van jhr. Ernest Willem Nicolaas de Pesters

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 4 In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen i..

Familiegraf van Albert Voombergh

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 5 In neogotische trant uitgevoerd FAMILIEGRAF van Albert Voombergh (1793-1851) op de eerste algemene begraafp..

Graf van de familie Pijper

Bergweg 21
Zeist
Omschrijving complexonderdeel 6 GRAFMONUMENT van de familie Pijper gelegen in vak N1 (het landschappelijk aangelegde gedeelte) van de eerst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf van Onno Sickinghe in Zeist