Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Empe: schildersatelier in Empe

Tuin Park Landgoed

Voorsterweg 166
7399AA Empe (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 1904


Beschrijving van 't Huis Empe: schildersatelier

Omschrijving SCHILDERSATELIER. In de noordwesthoek van het parkbos staat een schildersatelier uit 1904 gebouwd in Engelse cottage-stijl. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken gebouwtje bestaat uit één bouwlaag onder een met riet gedekt zadeldak met wolfseinden. In de kopgevel (noord) de toegangsdeur met links een meerruitsvenster en in de westgevel twee vensters. De oost- en zuidgevels zijn blind uitgevoerd. Thans in vervallen staat (1997). Waardering SCHILDERSATELIER van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege zijn pittoreske ligging in het parkbos; - vanwege de architectonische vormgeving geïnspireerd door de Engelse cottage-stijl; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510177
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Huis Empe: schildersatelier in Empe

't Huis Empe: piedestal

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving PIEDESTAL. Aan weerszijden van de oprijlaan aan de Voorsterweg staat een natuurstenen rechthoekige piëdestal met eenvoudige p..

't Huis Empe: koetshuis met schuurtje

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving KOETSHUIS MET SCHUURTJE. Aan de Voorsterweg staat een bakstenen koetshuis uit 1908 gebouwd in de Engelse landhuisstijl oorspro..

't Huis Empe: historische tuin- en parkaanleg

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Empe. De tuin- en parkaanleg van de buitenplaats is in drie dele..

't Huis Empe: hoofdgebouw

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Empe). Het witgepleisterde huis is vanaf de 16de eeuw in verschillende bouwfasen tot stand gekomen. Het pand is g..

't Huis Empe: houten botenloods

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOUTEN BOTENLOODS. Aan de vijver ligt een houten botenloods uit de eerste helft van de 20ste eeuw (XXb) opgetrokken op rechtho..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Huis Empe: schildersatelier in Empe