Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Empe: tuinhuisje met schuurtje in Empe

Tuin Park Landgoed

Voorsterweg 166
7399AA Empe (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van 't Huis Empe: tuinhuisje met schuurtje

Omschrijving TUINHUISJE MET SCHUURTJE. In de moestuin staat een op rechthoekige grondslag gebouwd 19-eeuws bakstenen tuinhuisje onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met kort overstek. In de kopgevel aan de voorzijde bevindt zich een houten toegangsdeurdeur en in de topgevel een luik. De achtergevel is voorzien van een vierruitsvenster en een klein boogvenster in de topgevel. Tegen de achtergevel een oude moerbeiboom. Blinde zijgevels. Terzijde van het tuinhuisje een houten schuurtje op rechthoekige grondslag onder een met Oud Hollandse pannen gedekt zadeldak. Het houten geraamte is bekleed met rieten matten. In vervallen staat (1997). Waardering TUINHUISJE MET SCHUURTJE van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510173
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Huis Empe: tuinhuisje met schuurtje in Empe

't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving MOESTUIN MET TUINMUUR, DRUIVENKAS EN KOUDE BAK. In de moestuin ten zuidwesten van het huis staat een 19de-eeuwse TUINMUUR van ..

't Huis Empe: kas

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving KAS. In de moestuin staat een vrijstaande op rechthoekige grondslag opgetrokken 19de-eeuwse kas op een bakstenen fundament waa..

't Huis Empe: tuinsieraden

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TUINSIERADEN. 10.a. Nabij de moestuin staat een natuurstenen blokvormig BANKJE waarin een zitting is uitgespaard uit ca.1910-..

't Huis Empe: hoofdgebouw

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Empe). Het witgepleisterde huis is vanaf de 16de eeuw in verschillende bouwfasen tot stand gekomen. Het pand is g..

't Huis Empe: twee bruggen

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TWEE BRUGGEN. Ten zuidoosten en ten zuidwesten van het huis liggen over de waterpartij twee vrijwel identieke gebogen houten b..

Kaart & Routeplanner