Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Empe: kas in Empe

Tuin Park Landgoed

Voorsterweg 166
7399AA Empe (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van 't Huis Empe: kas

Omschrijving KAS. In de moestuin staat een vrijstaande op rechthoekige grondslag opgetrokken 19de-eeuwse kas op een bakstenen fundament waarop een houten geraamte met glas. De kas kon oorspronkelijk worden verwarmd. De nissen zijn thans dicht gemetseld. Waardering KAS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510172
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Huis Empe: kas in Empe

't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving MOESTUIN MET TUINMUUR, DRUIVENKAS EN KOUDE BAK. In de moestuin ten zuidwesten van het huis staat een 19de-eeuwse TUINMUUR van ..

't Huis Empe: tuinhuisje met schuurtje

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TUINHUISJE MET SCHUURTJE. In de moestuin staat een op rechthoekige grondslag gebouwd 19-eeuws bakstenen tuinhuisje onder een m..

't Huis Empe: tuinsieraden

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TUINSIERADEN. 10.a. Nabij de moestuin staat een natuurstenen blokvormig BANKJE waarin een zitting is uitgespaard uit ca.1910-..

't Huis Empe: hoofdgebouw

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Empe). Het witgepleisterde huis is vanaf de 16de eeuw in verschillende bouwfasen tot stand gekomen. Het pand is g..

't Huis Empe: twee bruggen

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TWEE BRUGGEN. Ten zuidoosten en ten zuidwesten van het huis liggen over de waterpartij twee vrijwel identieke gebogen houten b..

Kaart & Routeplanner