Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak in Empe

Tuin Park Landgoed

Voorsterweg 166
7399AA Empe (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van 't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak

Omschrijving MOESTUIN MET TUINMUUR, DRUIVENKAS EN KOUDE BAK. In de moestuin ten zuidwesten van het huis staat een 19de-eeuwse TUINMUUR van rode baksteen in kruisverband met steunberen. Poortman heeft in 1930 een deel van de tuinmuur af laten breken. Tegen de tuinmuur staat een 19de-eeuwse DRUIVENKAS op een bakstenen fundament waarop een houten geraamte met glas. Iets voor de tuinmuur staat een rechthoekige 19de-eeuwse KOUDE BAK. Waardering MOESTUIN MET TUINMUUR, DRUIVENKAS EN KOUDE BAK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510170
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak in Empe

't Huis Empe: kas

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving KAS. In de moestuin staat een vrijstaande op rechthoekige grondslag opgetrokken 19de-eeuwse kas op een bakstenen fundament waa..

't Huis Empe: tuinhuisje met schuurtje

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TUINHUISJE MET SCHUURTJE. In de moestuin staat een op rechthoekige grondslag gebouwd 19-eeuws bakstenen tuinhuisje onder een m..

't Huis Empe: tuinsieraden

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TUINSIERADEN. 10.a. Nabij de moestuin staat een natuurstenen blokvormig BANKJE waarin een zitting is uitgespaard uit ca.1910-..

't Huis Empe: hoofdgebouw

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Empe). Het witgepleisterde huis is vanaf de 16de eeuw in verschillende bouwfasen tot stand gekomen. Het pand is g..

't Huis Empe: twee bruggen

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving TWEE BRUGGEN. Ten zuidoosten en ten zuidwesten van het huis liggen over de waterpartij twee vrijwel identieke gebogen houten b..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak in Empe