Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Huis Empe: twee bruggen in Empe

Tuin Park Landgoed

Voorsterweg 166
7399AA Empe (gemeente Brummen)
Gelderland

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van 't Huis Empe: twee bruggen

Omschrijving TWEE BRUGGEN. Ten zuidoosten en ten zuidwesten van het huis liggen over de waterpartij twee vrijwel identieke gebogen houten bruggen naar ontwerp van Poortman uit ca.1930. De boogbruggen hebben een hoge balustrade van planken. De brug aan de zuidoostzijde is langgerekter en van een groter formaat dan de brug aan de zuidwestzijde. Waardering TWEE BRUGGEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving naar ontwerp van Poortman; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510168
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Huis Empe: twee bruggen in Empe

't Huis Empe: theekoepel

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving THEEKOEPEL. Ten noorden van het huis staat een theekoepel uit ca.1930. Het op ronde grondslag gebouwde gebouwtje heeft een ove..

't Huis Empe: hoofdgebouw

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Empe). Het witgepleisterde huis is vanaf de 16de eeuw in verschillende bouwfasen tot stand gekomen. Het pand is g..

't Huis Empe: houten botenloods

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HOUTEN BOTENLOODS. Aan de vijver ligt een houten botenloods uit de eerste helft van de 20ste eeuw (XXb) opgetrokken op rechtho..

't Huis Empe: moestuin met tuinmuur, druivenkas en koude bak

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving MOESTUIN MET TUINMUUR, DRUIVENKAS EN KOUDE BAK. In de moestuin ten zuidwesten van het huis staat een 19de-eeuwse TUINMUUR van ..

't Huis Empe: historische tuin- en parkaanleg

Voorsterweg 166
Empe (Gemeente Brummen)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Empe. De tuin- en parkaanleg van de buitenplaats is in drie dele..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Huis Empe: twee bruggen in Empe

Foto's (1)