Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Westerflier, bouwhuis in Diepenheim

Kasteel Buitenplaats

Deventerdijk 10
7478RR Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Westerflier, bouwhuis

Omschrijving onderdeel 3A: BOUWHUIS, XVIII-XIX. Langgerekt bakstenen gebouw evenwijdig aan de Deventerdijk direct ten westen van de dam; één bouwlaag onder schilddak met rode pannen; twee dienstwoningen aan de uiteinden; twee ronde inrijdeuren en halve kruisramen met zandstenen lateien en dorpels in de zuidelijke langsgevel; de woningen hebben getoogde vier- en zeslichtsvensters; de oostelijke woning heeft aan de straatzijde een topgevel. Waardering Het BOUWHUIS is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510158
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Westerflier, bouwhuis in Diepenheim

Westerflier, hoofdonderdeel

Deventerdijk 10
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Volgens het jaartal boven de ingangspartij gebouwd in 1729; bakstenen gebouw van twee verdiepingen ..

Westerflier, parkaanleg

Deventerdijk 10
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIXa-b. De parkaanleg bestaat uit a. een voorplein; b. een wandelbosje; c. een terrein rond het hui..

Westerflier, toegangsdam

Deventerdijk 10
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 4: DAM met HEK, XIX. De dam ligt ongeveer in het verlengde van de westgevel van het huis vlak bij het bouwhuis; all..

Westerflier, schuur

Deventerdijk 10
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 3B: SCHUUR. Naast de westelijke woning een kleine bakstenen schuur, XIXd, onder zadeldak en met grijze pannen. Waar..

Viersprong

Lochemseweg 1
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
De Viersprong. Aantrekkelijk, enigszins verhoogd terzijde van de grote weg gelegen uitspanning. Langs de halfronde voorzijde van het verdiep..

Kaart & Routeplanner

Route naar Westerflier, bouwhuis in Diepenheim

Foto's (1)