Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Obbicht: muren in Obbicht

Tuin Park Landgoed

Kasteelweg 21
6125RG Obbicht (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: 1650-1700


Beschrijving van Obbicht: muren

Omschrijving onderdeel 5: MUREN; er loopt een bakstenen keermuur om het gehele huiseilend, XVII en later, de fundering is waarschijnlijk laat-middeleeuws. De muur heeft een lage borstwering en enkele steunberen aan de grachtzijde. Op de zuidhoek bevinden zich onder water de fundamenten van een ronde toren (XVII?). Verder zijn er twee bakstenen muren (ong. 2 m. hoog), XVIII, links en rechts van het hoofdgebouw achter de bouwhuizen; via een rechte hoek zijn ze de verlengingen van de drie achtergevels. Waardering MUREN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de (cultuur)historische waarden als restant van een middeleeuws kasteel - als architectonisch onderdeel van het ensemble van huis met bouwhuizen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510150
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Obbicht: muren in Obbicht

Obbicht: twee bruggen

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 4: er liggen twee BRUGGEN, XVIII, in de centrale as: de toegangsbrug naar het voorplein en de brug als verbinding tu..

Obbicht: parkaanleg

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. voorterrein b. huiseiland c. middeneiland d. oosteiland e. terrein tussen de Molenslo..

Obbicht: bouwhuizen

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 3: identieke BOUWHUIZEN, eveneens in 1780 door dezelfde architect ontworpen, symmetrisch links en rechts van het hoo..

Kasteel Obbicht: hoofdgebouw

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW, in 1780 gebouwd naar ontwerp van de Luikse architect J.B. Renoz in L.XVI-stijl; op het vierkante omgr..

Obbicht: ornament

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 7: ORNAMENT in de vorm van een ei, XVIIId; het betreft een (van oorspronkelijk twee) hardstenen bekroning van één..

Kaart & Routeplanner

Route naar Obbicht: muren in Obbicht