Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Obbicht: bouwhuizen in Obbicht

Kasteel Buitenplaats

Kasteelweg 21
6125RG Obbicht (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: 1780


Beschrijving van Obbicht: bouwhuizen

Omschrijving onderdeel 3: identieke BOUWHUIZEN, eveneens in 1780 door dezelfde architect ontworpen, symmetrisch links en rechts van het hoofdgebouw aan het voorplein; twee bouwlagen met mansardekap (leiendekking), aan de korte gevels afgewolfd. Muren van witgekalkte baksteen; deur- en raamomlijstingen van natuursteen. Evenals dat het geval is bij het hoofdgebouw hebben de bouwhuizen een volledig nieuw interieur op enkele bouwmuren na. De bouwhuizen zijn met het huis verbonden door lage muren, waarin een deur. Waardering BOUWHUIZEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als architectonisch ensemble met het huis (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510148
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Obbicht: bouwhuizen in Obbicht

Obbicht: parkaanleg

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. voorterrein b. huiseiland c. middeneiland d. oosteiland e. terrein tussen de Molenslo..

Kasteel Obbicht: hoofdgebouw

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW, in 1780 gebouwd naar ontwerp van de Luikse architect J.B. Renoz in L.XVI-stijl; op het vierkante omgr..

Obbicht: ornament

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 7: ORNAMENT in de vorm van een ei, XVIIId; het betreft een (van oorspronkelijk twee) hardstenen bekroning van één..

Obbicht: twee bruggen

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 4: er liggen twee BRUGGEN, XVIII, in de centrale as: de toegangsbrug naar het voorplein en de brug als verbinding tu..

Obbicht: muren

Kasteelweg 21
Obbicht (Gemeente Sittard Geleen)
Omschrijving onderdeel 5: MUREN; er loopt een bakstenen keermuur om het gehele huiseilend, XVII en later, de fundering is waarschijnlijk laa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Obbicht: bouwhuizen in Obbicht

Foto's (1)