Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vondel's Landleeuw: wagenschuur in Abbenes

Boerderij

Hoofdweg 1666
2157NB Abbenes (gemeente Haarlemmermeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1935


Beschrijving van Vondel's Landleeuw: wagenschuur

Inleiding WAGENSCHUUR, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". De wagenschuur is oost-westgericht en bevindt zich ten zuiden van de binnenhof. Omschrijving Schuur op rechthoekig grondplan, bestaande uit één bouwlaag onder een oost-westgericht schilddak, dat aan de uiteinden dwars geplaatste (noord-zuidgerichte) zadeldaken heeft. In het middelste gedeelte bevinden zich aan de noordzijde (zijde binnenhof) zes wagenschuren, voorzien van dubbele opgeklampte deuren. In de zuidgevel bevinden zich lage lintvensters met roedenverdeling. In de uiteinden van het gebouw bevinden zich opgeklampte deuren en rechthoekige vensters met roedenverdelingen. Waardering De wagenschuur is van algemeen belang als kenmerkend en historisch-functioneel onderdeel van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510059
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vondel's Landleeuw: wagenschuur in Abbenes

Vondel's Landleeuw: woonhuis met staartstuk

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding WOONHUIS MET STAARTSTUK T.B.V. STALLEN, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". Het lange ge..

Vondel's Landleeuw: landbouwschuur

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding LANDBOUWSCHUUR, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". De schuur is noord-zuidgericht en bev..

Vondel's Landleeuw: toegangshek

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding TOEGANGSHEK, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". Het hek bevindt op het zuidelijk uiteind..

Langhuisboerderij met zomerhuis "Andreas Hoeve"

Hoofdweg 1741
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding LANGHUISBOERDERIJ MET ZOMERHUIS, genaamd "Andreas Hoeve", gelegen aan de westzijde van de Hoofdweg te Abbenes. De in ambachtelijk..

Margaretha's Hoeve

Hoofdweg 1327
Nieuw Vennep (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding De verlengde STOLPBOERDERIJ "Margaretha's Hoeve" met TBC-HUISJE, gelegen aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeerpold..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vondel's Landleeuw: wagenschuur in Abbenes

Foto's (1)