Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vondel's Landleeuw: landbouwschuur in Abbenes

Boerderij

Hoofdweg 1666
2157NB Abbenes (gemeente Haarlemmermeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1935


Beschrijving van Vondel's Landleeuw: landbouwschuur

Inleiding LANDBOUWSCHUUR, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". De schuur is noord-zuidgericht en bevindt zich ten oosten van de binnenhof. Omschrijving Schuur op rechthoekig grondplan, bestaande uit één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak met keramische pirons op de nokhoeken. De lange oost- en westgevel hebben rechthoekige betonnen en metalen vensters met middenstijl en rechthoekige opgeklampte deuren. De kopgevels (noord en zuid) bevatten liggende roedenvensters en in de noordgevel onder andere een grote inrijdeur. Waardering De landbouwschuur is van algemeen belang als kenmerkend en historisch-functioneel onderdeel van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510058
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vondel's Landleeuw: landbouwschuur in Abbenes

Vondel's Landleeuw: woonhuis met staartstuk

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding WOONHUIS MET STAARTSTUK T.B.V. STALLEN, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". Het lange ge..

Vondel's Landleeuw: wagenschuur

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding WAGENSCHUUR, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". De wagenschuur is oost-westgericht en be..

Vondel's Landleeuw: toegangshek

Hoofdweg 1666
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding TOEGANGSHEK, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". Het hek bevindt op het zuidelijk uiteind..

Langhuisboerderij met zomerhuis "Andreas Hoeve"

Hoofdweg 1741
Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding LANGHUISBOERDERIJ MET ZOMERHUIS, genaamd "Andreas Hoeve", gelegen aan de westzijde van de Hoofdweg te Abbenes. De in ambachtelijk..

Margaretha's Hoeve

Hoofdweg 1327
Nieuw Vennep (Gemeente Haarlemmermeer)
Inleiding De verlengde STOLPBOERDERIJ "Margaretha's Hoeve" met TBC-HUISJE, gelegen aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeerpold..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vondel's Landleeuw: landbouwschuur in Abbenes

Foto's (1)