Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Dam: zonnewijzer in Eefde

Tuin Park Landgoed

Damlaan 6
7211CJ Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Den Dam: zonnewijzer

ZONNEWIJZER. Voor het huis staat een natuurstenen zonnewijzer opgebouwd uit een rechthoekige sokkel en een gedecoreerd, consolevormig middendeel bekroond door een zonnewijzer. Negentiende-eeuws. Waardering ZONNEWIJZER van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510052
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Dam: zonnewijzer in Eefde

Den Dam: hoofdgebouw

Damlaan 6
Eefde (Gemeente Lochem)
HOOFDGEBOUW (Den Dam). Op een omgracht terrein ligt een blokvormig hoofdgebouw in oorsprong daterend uit de zestiende eeuw, dat in 1765 in c..

Den Dam: historische tuin- en parkaanleg

Damlaan 6
Eefde (Gemeente Lochem)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Den Dam. De kern van de aanleg bestaat uit drie eilanden, waarvan het vierkant..

Den Dam: kas

Damlaan 6
Eefde (Gemeente Lochem)
KAS. In de moestuin op het vijfhoekige eiland staat een negentiende-eeuwse kas op een rechthoekig, bakstenen fundament waarop een houten ger..

Den Dam: koetshuis

Damlaan 8
Eefde (Gemeente Lochem)
KOETSHUIS. Ter zijde van het hoofdgebouw een witgepleisterd koetshuis uit 1765 met aan de achterzijde een rechthoekige aanbouw van een diens..

Den Dam: tuinmanswoning

Damlaan 10
Eefde (Gemeente Lochem)
TUINMANSWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw, buiten de omgrachting gelegen tuinmanshuis uit 1926 (zie gevelsteen). Het op rechthoekige g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)