Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Horn: poorten in Horn

Tuin Park Landgoed

Kasteelstraat 6
6085BH Horn (gemeente Leudal)
Limburg

Bouwjaar: 1800-1900


Beschrijving van Kasteel Horn: poorten

Omschrijving POORTEN; het betreft vier poorten, die min of meer identiek zijn; alle XVIII of XIX, bestaande uit twee vierkante bakstenen pijlers met rijke natuurstenen bekroningen. Poort 1 geeft toegang tot de moestuin; gerestaureerd in dezelfde tijd als de aansluitende muur. Poort 2 geeft toegang tot het wandelpark; de bekroningen zijn onlangs vernieuwd; de ijzeren hekvleugels zijn nieuw. De poorten 3 en 4 staan verderop tegenover elkaar in de laan en geven links en rechts ervan toegang tot de weilanden; deze poorten verkeren in slechte toestand; de bovenkanten van de bekroningen zijn verdwenen. Waardering POORTEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de architectonische vormgeving - vanwege de cutuurhistorische waarde in relatie tot de andere onderdelen van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510046
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Horn: poorten in Horn

Kasteel Horn: parkaanleg

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. parkgedeelte rond het kasteel c. parkgedeelte met lange vijver d. Franse tuin e. mo..

Kasteel Horn: muren

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving MUREN; er loopt een kort stuk muur van de zuidhoek van de remise naar de poort (zie 7) van de moestuin; deze muur begint op e..

Kasteel Horn: tuinsieraden, te weten: tuinvaas ijzeren beeld 8 balusters druivenkas

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving TUINSIERADEN, te weten: tuinvaas (a), ijzeren beeld (b), 8 balusters (c) en gedenksteen (d), druivenkas. ad a.: in Franse t..

Kasteel Horn: pomp

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving POMP, XVIII, in Lodewijk XVI-stijl; ligt aan het voorplein rechts van de dam naar de kasteelpoort; smalle rechthoekige oude h..

Kasteel Horn: hoofdonderdeel

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving KASTEEL op -eertijds- omgracht opgehoogd terrein, bestaande uit een haakvormig woongedeelte in het zuidoosten, waarop een ri..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Horn: poorten in Horn