Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuiverhuis in Ede

Nijverheid Industrie

Schaapsweg 2
6713BC Ede
Gelderland

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Zuiverhuis

ZUIVERHUIS. Het in 1915 gebouwde zuiverhuis is een pand op rechthoekige plattegrond van een hoge bouwlaag onder een zadeldak met gesmoorde kruispannen gedekt. Het pand is uitgevoerd in baksteen en voorzien van lisenen en tandlijsten. Het pand heeft in hoofdzaak blinde gevels, die gedeeltelijk achter jongere bebouwing schuilgaan. Deze jongere bebouwing valt niet onder de bescherming. De voor- en achtergevel zijn voorzien van een grote vensterpartij met niet authentieke vensters in oorspronkelijke maatvoering. In het interieur geklonken stalen spanten die het dak dragen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510043
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuiverhuis in Ede

Gasfabriek

Schaapsweg 2
Ede
GASFABRIEK. Het hoofdgebouw van de gasfabriek is gebouwd in 1904-1905 naar ontwerp van gemeente-architect H. Noorman Kzn. Het gebouw bood oo..

Gasfabriek: Dienstwoning van de gasbaas

Schaapsweg 2
Ede
DIENSTWONING van de gasbaas van na 1850. Vooraan op het terrein bevindt zich de dienstwoning, bestaande uit een bouwlaag op rechthoekige pla..

Smeedijzeren gaslantaarn vervaardigd door de Edese Machinefabriek en IJzergieterij Henneman

Nieuwe Stationsstraat 36a
Ede
Inleiding Smeedijzeren GASLANTAARN vervaardigd door de Edese Machinefabriek en IJzergieterij HENNEMAN in 1923 als geschenk van de Edese bev..

Nieuwe Kerk

Verlengde Maanderweg 33
Ede
Inleiding Vrijstaande Nederlandse Hervormde KRUISKERK `De Nieuwe Kerk' naar ontwerp van de architect T.G. SLIJKHUIS uit Apeldoorn uitgevoer..

Station Ede Centrum

Museumplein 7
Ede
Station Ede Centrum. Centraalspoorstation (1902 Spoorwegmaatschappij "De Veluwe") in de vorm van een late navolging van Staatsspoor Klasse I..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zuiverhuis in Ede