Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Horn: pomp in Horn

Tuin Park Landgoed

Kasteelstraat 6
6085BH Horn (gemeente Leudal)
Limburg

Bouwjaar: 1750-1800


Beschrijving van Kasteel Horn: pomp

Omschrijving POMP, XVIII, in Lodewijk XVI-stijl; ligt aan het voorplein rechts van de dam naar de kasteelpoort; smalle rechthoekige oude hardstenen paardetrog als waterbak op bakstenen voeting van zelfde formaat; de -inmiddels niet meer aanwezige- pompkraan zat in bakstenen achterwand, die bekroond is door in- en uitzwenkende natuurstenen banden. De wand wordt geschraagd door een steunbeer. Waardering POMP van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de architectonische vormgeving - als cultuurhistorisch onderdeel van de historische buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510034
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Horn: pomp in Horn

Kasteel Horn: bijgebouwen, bestaand uit varkenschuur dienstwoning met schuur grote schuur en remise

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving BIJGEBOUWEN, bestaand uit (van west naar oost): boerderij (a), varkenschuur (b), dienstwoning met schuur (c), grote schuur (d..

Kasteel Horn: muren

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving MUREN; er loopt een kort stuk muur van de zuidhoek van de remise naar de poort (zie 7) van de moestuin; deze muur begint op e..

Kasteel Horn: hoofdonderdeel

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving KASTEEL op -eertijds- omgracht opgehoogd terrein, bestaande uit een haakvormig woongedeelte in het zuidoosten, waarop een ri..

Kasteel Horn: tuinsieraden, te weten: tuinvaas ijzeren beeld 8 balusters druivenkas

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving TUINSIERADEN, te weten: tuinvaas (a), ijzeren beeld (b), 8 balusters (c) en gedenksteen (d), druivenkas. ad a.: in Franse t..

Kasteel Horn: parkaanleg

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. parkgedeelte rond het kasteel c. parkgedeelte met lange vijver d. Franse tuin e. mo..

Kaart & Routeplanner