Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brandwijck: toegangspartij in Sint Maartensbrug

Overig

Grote Sloot 239
1752JN Sint Maartensbrug (gemeente Zijpe)
Noord Holland

Bouwjaar: 1700-1800


Beschrijving van Brandwijck: toegangspartij

TOEGANGSPARTIJ, bestaande uit twee kleine pijlers, gelegen tussen het woonhuis "Brandwijck" en de Grote Sloot, bij de erfafsccheiding. De dampalen dateren vermoedelijk uit de 18de eeuw. Omschrijving Twee hardstenen dampalen, voorzien van een mascaron-achtige decoratie in de basis en cannelures op de schacht. De top van de dampalen is afgerond. Waardering De toegangspartij is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Brandwijck". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509998
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brandwijck: toegangspartij in Sint Maartensbrug

Brandwijck: hoofdonderdeel

Grote Sloot 239
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Op het zuidelijk deel van het erf gelegen huis, genaamd "Brandwijck", gebouwd in een sobere eclectische trant met neo-classicisti..

Brandwijck: koetshuis

Grote Sloot 239
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Op het noordelijk deel van het erf gelegen vrijstaand KOETSHUIS, vermoedelijk daterend ut de 18de eeuw. Aan de voorzijde bevond z..

Nederlands Hervormde Kerk

Grote Sloot 233
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Gebouw uit 1696 later gepleisterd met houten torentje op de westgevel. Inwendig twee rijen Ionische zuilen, houten spiegelgewelf. Eiken pree..

't Winkeltje, voormalig keuterboerderij

Grote Sloot 209
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Vrijstaande voormalige KEUTERBOERDERIJ, gelegen aan de westzijde van de Grote Sloot. Het ambachtelijk-traditioneel gebouwde pand ..

Stolphoeve gelegen bij de St.Maartensbrug met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele steen; ro ..

Grote Sloot 201
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Bij de St.Maartensbrug gelegen stolphoeve met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brandwijck: toegangspartij in Sint Maartensbrug